Seniormotion i Fløng blev startet i år 2000. En lille håndfuld ildsjæle fra Fløng satte sig for at skabe rammerne om motion og sociale aktiviteter, primært for borgere, som har forladt arbejdsmarkedet. Dels havde de brug for at røre sig, og dels havde de lyst til at være sammen med andre, der ligesom de selv havde forladt det aktive arbejdsliv.

Nogle af disse pionerer er Stence og Ole Christiansen, som stadig er aktive i flere motionstilbud. De har begge være aktive som bestyrelsesmedlemmer, og for Stences vedkommende desuden som foreningens kasserer. Stence er nu aktiv i festudvalget, og Ole er stadig medlem af foreningens bestyrelse. En anden pioner var Gunnar Kaspersen, som desuden var den første formand for foreningen. 

Et af de meget vigtige principper for foreningen er frivilligheden. Vi har, med en enkelt undtagelse, ikke lønnede ansatte i foreningen. Og alligevel er vi i stand til at have en meget stor stabilitet blandt vores dygtige holdledere og instruktører. 

Princippet om frivillighed har den positive effekt, at kontingentet til foreningen er ualmindeligt lavt. Vi sætter pris på, at vores medlemmer kan vælge at deltage i så mange aktiviteter, som den enkelte har lyst til, og mulighed for. Uden at det kommer an på, om der er råd til at deltage i mere end én aktivitet.

Alle vores aktiviteter ligger i dagtimerne. Og samtidig er vores aktiviteter tilpasset personer, som er kommet over den første ungdom.

Man kan dog stadig få sved på panden i gymnstikhallen, eller i badmintonhallen. Og man kan nemt blive træt i både ben og balder, når cykelholdet vender hjem efter 25-30 kilometer i sadlen. Hvor meget fysik der skal lægges i aktiviterne, bestemmer man jo også lidt selv. 

Uanset hvor meget, eller hvor lidt man vil gå til den på holdene, er det godt og sundt at få rørt sig. Og det er godt at fastholde gode sociale relationer. Og godt bare at være sammen med andre om en fælles interesse.

Det sociale dyrkes ikke mindst på de særlige aktiviter, ture, foredrag, spisning med mere, som foreningen arrangerer ca. én gang hver måned. Det er som regel gratis, eller meget billigt at deltage i disse arrangementer. Og formålet er først og fremmest at være sammen. Men det hænder alligevel ofte, at man også lærer nyt, møder interessante synspunkter, eller på anden måde får udvidet sin horisont. For eksempel gennem foredrag, eller besøg på interessante steder.

En forening, så ung som Seniormotion i Fløng, er sammenlignet med idrætsforeninger i Fløng øvrigt, én af de yngste. Og sådan føler vi os også, når vi deltager i de forskellige tilbud. Vi vil gerne udvikle os, og vi vil gerne lære nyt. Men vores frivillighedsprincip gør os til noget særligt, og det vil vi gerne værne om. Der er nok af ting, som kan regnes ud i effekter og i kroner og ører. Men et godt socialt samvær kan ikke gøres op på den måde. Det kan til gengæld mærkes i den indre glæde ved at være noget for andre, og ved at vide, at andre også er parat til at være noget for en selv.

Det er sagt tit, men vi gentager gerne, at regelmæssig motion er vigtig for din sundhed. 

Vel mødt i Seniormotion i Fløng